Kinderalimentatie | Hoe werkt het? Hoeveel kinderalimentatie moet er worden betaald? Tot welke leeftijd van de kinderen? Wat als er niet wordt betaald?

Kinderalimentatie – betalen tot 21 jaar

De ouders zijn samen verantwoordelijk voor de verzorging en de opvoeding van hun kind(eren). Ook na de scheiding blijft u als ouders samen de kosten voor uw kinderen betalen. Dit doet u in elk geval totdat ze 21 jaar zijn. Daarom moeten u en uw partner bij een echtscheiding een financiële regeling met elkaar treffen.

U spreekt hiervoor een regeling af: de kinderalimentatie. Hoe die regeling eruitziet, is op de eerste plaats afhankelijk van de behoefte van uw kind.  De behoefte kan worden berekend aan de hand van het netto gezinsinkomen tijdens het huwelijk en de leeftijd van de kinderen.  Wij helpen u om de hoogte van de kinderalimentatie te bepalen.

Kinderalimentatie berekening

De financiële behoefte per kind wordt vaak berekend aan de hand van vastgestelde normen. Nadat de behoefte is vastgesteld wordt beoordeeld hoeveel iedere ouder zou moeten bijdragen in die behoefte. Hiervoor maken wij een objectieve kinderalimentatieberekening, als onderdeel van het ouderschapsplan. De rechter toetst dit plan vervolgens.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Bel ons op 06 2242 1558 of vul het contactformulier in!