Mediation = Onpartijdig en Objectief

Mediation bij echtscheiding

Mediation wat is dat?

Mediation is niets anders dan het oplossen van uw conflict onder begeleiding. Een groot voordeel van Mediation is, dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Daardoor is het in veel gevallen goedkoper. Een Mediator is neutraal, onafhankelijk en oordeelt niet.

Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft Mediation kans van slagen.

Wanneer is Mediation mogelijk?

Bij Mediation komt u samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er bovendien minder om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, echter om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Dit lukt alleen als u er allebei voor openstaat. Zo komt u samen tot doordachte afspraken.

Welke rechten en plichten hebt u? En wat zijn de juridische en fiscale gevolgen van een echtscheiding? De Mediator legt het duidelijk en objectief aan u uit. Onze ervaren mediator is onafhankelijk, onpartijdig en helpt u indien nodig om de essentie van het probleem boven tafel te krijgen.

Daarna is er ruimte om te zoeken naar creatieve oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn.

GOED OM TE WETEN!

Als uw vermogen en inkomen beneden een bepaalde grens liggen, kunt u bij Mediation in aanmerking komen voor een toevoeging. In dat geval betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een belangrijk deel van de kosten. Weten of u hiervoor in aanmerking komt? Wij beoordelen dit graag voor u. Ook kunnen wij deze toevoeging bij Mediation voor u aanvragen.

Sommige rechtsbijstandverzekeringen vergoeden bepaalde kosten bij een echtscheidingsprocedure. Ook hier vertellen wij u graag meer over.

Wij zijn opgenomen in het MfN-register.

Het MfN-register (MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland) wordt beheerd en onderhouden door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). In het MfN-register zijn alleen gekwalificeerde mediators opgenomen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de SKM. Uiteraard zijn deze mediators onafhankelijk en onpartijdig. MfN-registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden hun kennis en vaardigheden continu op peil (permanente educatie). Daarnaast zijn MfN-registermediators gebonden aan een bepaalde werkwijze.

MfN - Mediatorsfederatie Nederland
MfN - Mediatorsfederatie Nederland

Wil je meer weten of heb je vragen?

Bel ons op 06 2242 1558 of vul het contactformulier in!

Mediation overeenkomst.

Download
Diana van der Werf Apart Finance Bergen op Zoom

Ik Zou u Graag Persoonlijk Willen Ontmoeten!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Plan u afspraak in!. Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met Apart Finance of maak gebruik van het contactformulier.

Kantoor:
Bedrijfsverzamelgebouw :

“de Roembrandt”
Boerenverdriet 20
4613 AK  Bergen op Zoom

Telefoon: +31 622 421 558
Email: info@apartfinance.nl

Ik heb een vraag…

Heeft u een vraag? Dan kunt u deze stellen via dit formulier. Wij staan graag voor u klaar!