Nieuwe Hypotheek voor een nieuw huis.

Hypotheek verlengen? Kom op tijd in actie!

Als je in het verleden een Hypotheek hebt afgeslopen, heb je meestal met de bank een periode afgesproken waarin de rente vaststaat. Die periode heet ook wel rentevast periode.

Tegen het einde van de rentevaste periode van je hypotheek zal de bank je een offerte toesturen voor verlenging van de hypotheek. De rente kan op dat moment een stuk hoger of lager zijn dan de hypotheekrente die je tijdens de rentevaste periode hebt betaald.

Je hebt dan de keuze uit twee opties:

  • De hypotheek verlengen
  • De hypotheek oversluiten

Als de bank met een goed voorstel komt met een gunstig rentetarief, kan je ervoor kiezen de hypotheek te verlengen bij je huidige bank.
Omdat rentepercentages flink kunnen verschillen kan het ook voordelig zijn om over te stappen naar een andere bank. Het overstappen van bank wordt ook wel het oversluiten van je hypotheek genoemd.

Verlengingsvoorstel van je bank

Banken zouden je minimaal drie maanden van te voren een bericht moeten sturen over het aflopen van je rentevaste periode. Echter niet alle banken doen dit binnen de gestelde termijn.
Wees daarom zelf alert op de datum en stel een herinnering in op drie maanden van te voren.

Welke hypotheek(verstrekker) past bij mij?

Verschillende hypotheekaanbieders

Er zijn veel verschillende hypotheekaanbieders en nog meer verschillende hypotheekoplossingen. Maar welke hypotheek past nu het beste bij mij? En welke hypotheekverstrekker? Er is altijd wel een hypotheekvorm die het beste aansluit bij uw wensen en mogelijkheden.

Door de wijzigingen per 1 januari 2013 zijn de regels voor hypotheekrenteaftrek voor de eigen woning ingrijpend veranderd. Door deze wijzigingen bent u verplicht om een hypotheek die u afsluit minimaal Annuïtair af te lossen binnen 30 jaar. Doet u dat niet, dan verliest u het recht op hypotheekrenteaftrek.

Dus als Starter kun je kiezen uit twee hypotheekvormen: Annuïteitenhypotheek  of lineaire hypotheek. Kiest u voor een andere hypotheek, dan heeft u geen recht op renteaftrek.

Apart Finance kijkt daarbij niet alleen naar de korte termijn, maar ook naar uw voordeel op de lange termijn. Zo zijn er aanbieders die een speciale korting voor nieuwe klanten kennen. En hoe zit het dan bij verlenging? Ook de hypotheekvoorwaarden kunnen een groot voordeel op lange termijn opleveren.

Hoeveel kan ik lenen?

Advies

Apart Finance kiest er bewust voor om geen berekeningsmogelijkheid via internet aan te bieden. Een hypotheek is zeer adviesgevoelig en pakt voor elk individu anders uit.
Dat geldt ook voor de berekening van uw maximale leensom en de maandelijkse lasten. Op basis van uw persoonlijke en financiële situatie en het dagelijks aanbod, berekent Apart Finance uw maximale hypotheek.

Méér weten?

Benieuwd naar de maximale leensom in uw specifieke situatie? Maak direct een afspraak met Apart Finance voor een gratis advies. U weet snel wat financieel verstandig én mogelijk is. Bel tijdens kantooruren +31 (0) 6 2242 1558 of verstuur het contactformulier.

Rentevaste periode

Ook moet er bepaald worden hoe lang u uw rente wilt vastzetten. Kiest u voor een variabele, kortlopende of langlopende rente? En de bijbehorende verzekeringen: wat kunt en wilt u zelf dragen als u arbeidsongeschikt raakt, werkloos wordt of overlijdt?

Dit hoeft u natuurlijk allemaal niet zelf te bedenken. Apart Finance staat voor u klaar om u daarbij te helpen. Iedereen is anders en dus ook een financiële oplossing is voor iedereen anders.

Onze Hypotheekverstrekkers

Geld lenen kost geld

Wil je meer weten of heb je vragen?

Bel ons op 06 2242 1558 of vul het contactformulier in!

Diana van der Werf Apart Finance Bergen op Zoom

Ik Zou u Graag Persoonlijk Willen Ontmoeten!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Plan u afspraak in!. Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met Apart Finance of maak gebruik van het contactformulier.

Kantoor:
Bedrijfsverzamelgebouw :

“de Roembrandt”
Boerenverdriet 20
4613 AK  Bergen op Zoom

Telefoon: +31 622 421 558
Email: info@apartfinance.nl

Contact formulier